Hyundai presenteert KONA Electric N Line Edition

4 minuten leestijd

Kona Electric N Line

Het aanbod van de Hyundai KONA Electric wordt uitgebreid met een speciale sportieve versie: de KONA Electric N Line Edition. Deze extra aantrekkelijke uitvoering van de compacte SUV valt niet alleen op door zijn stoere, dynamische uiterlijk, maar ook door zijn scherpe prijs. De KONA Electric N Line Edition staat voor € 41.895 in de showroom en dat betekent dat hij in aanmerking komt voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren 2024 (SEPP).

In 2024 bedraagt de overheidssubsidie voor particulieren die een elektrische auto willen aanschaffen € 2.950. Voor privérijders die kiezen voor de KONA Electric N Line Edition is de compacte sportieve SUV daardoor al verkrijgbaar voor het zeer scherpe bedrag van € 38.945. Zakelijk kan een KONA Electric met een netto bijtelling van € 222* per maand worden gereden.

De KONA Electric N Line Edition is een speciale uitvoering van de elektrische compacte SUV, gebaseerd op de uitrusting van de KONA Electric in de Comfort-uitvoering, maar dan voorzien van allerlei designelementen die zijn geïnspireerd op de autosport. Zo onderscheidt deze versie met het 65,4 kWh-accupakket zich onder meer door speciale 19-inch lichtmetalen ‘N Line’ velgen met 235/45 R19-banden. Dit schoeisel is ontworpen om het sportieve uiterlijk van het model nog meer te benadrukken. Verscheidene exclusieve N Line-badges onderstrepen de gedurfde look van het model.

Rode accenten in het interieur

Binnen in de KONA Electric N Line Edition ligt de focus op het bieden van een boeiende rijervaring, zónder concessies te doen aan comfort en functionaliteit. Comfortabele sportstoelen met N Line-logo en rode contraststiksels dragen bij aan de sportieve look & feel van de KONA Electric N Line Edition. Opvallend maar subtiel zijn de rode accenten op het stuurwiel en het dashboard. Ten opzichte van de Comfort-uitvoering is de N Line Edition verder extra uitgerust met:

  • Achterlichten, volledig LED
  • Deurlijst, luxe afwerking
  • Dorpel, in zilverkleur gespoten
  • N Line-exterieur
  • Pedalenset, aluminium design
  • Privacy glass
  • Raamlijst, zwart
  • Stoelen vóór, verwarmbaar
  • Stuurwiel, verwarmbaar

Grootste actieradius in zijn klasse

De KONA Electric N Line Edition heeft een rijbereik tot maar liefst 514 km (volgens WLTP) en daarmee mag hij zich de e-SUV met de grootste actieradius in zijn klasse noemen. In de cockpit kijkt de bestuurder uit op een hypermodern dashboard met twee geïntegreerde panoramische beeldschermen: een 12,3-inch infotainmenttouchscreen en een 12,3-inch digitaal cluster. Alle bedieningselementen, waaronder de elektrische shift-by-wire-transmissiehendel, zijn ergonomisch rondom het stuur geplaatst.

* Netto bijtelling per maand gebaseerd op de fiscale waarde van het voertuig exclusief opties op een belastingschijf van 36,97%. Voor volledig elektrische voertuigen is de bijtelling tot een fiscale waarde van € 30.000 16%, over de waarde vanaf € 30.000 bedraagt de bijtelling 22%.