Ben je een particulier en koop of lease je een volledig elektrische personenauto (zowel nieuw als gebruikt) bij Autogroep Ursem Barten? Dan kun je in 2024 in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto Particulieren (SEPP).

De ‘subsidiepot’, die de overheid sinds 10 januari 2023 voor elektrische auto’s in het leven heeft geroepen, blijft ook in 2024 geopend. Deze subsidiepot groeit gelukkig, maar wordt wel anders verdeeld dan voorheen. Zo is er minder geld beschikbaar voor nieuwe auto’s, maar meer voor gebruikte elektrische auto’s.

SEPP-Subsidie in 2024

Als je een nieuwe elektrische auto koopt of private leaset dan kun je in 2024 een subsidiebedrag krijgen van €2.950. In vergelijking: voorheen was dat €3.350. De subsidie voor gebruikte elektrische auto’s blijft wel gelijk, namelijk €2.000.

Subsidie EV in 2024

Minimaal €12.000, maximaal €45.000

  • Je bezit over een schriftelijke koopovereenkomst van de auto.
  • De catalogusprijs/nieuwprijs van de auto is op de datum van ondertekening van de koopovereenkomst niet lager dan €12.000 en niet hoger dan €45.000.
  • Het kenteken en de koopovereenkomst staan op de naam van de subsidievrager.
  • De koopovereenkomst is gesloten op of na 1 januari van het betreffende jaar.
  • De aanvraag is binnen 60 dagen na het tekenen van de koopovereenkomst ingediend.
  • De auto is 100% elektrisch en heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer.

SEPP-Subsidie elektrische auto aanvragen

Aanvragen van de subsidie kan via DigiD op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Om de meest nauwkeurige en up-to-date informatie te verkrijgen, is het aan te raden om de officiële overheidswebsite te raadplegen of contact op te nemen met de relevante instantie. Subsidies en regelgeving met betrekking tot elektrische auto’s kunnen variëren en zijn onderhevig aan veranderingen.

Ook interessant

Loading …