Ben je een particulier en koop of lease je een volledig elektrische personenauto (zowel nieuw als gebruikt) bij Autogroep Ursem Barten? Dan kun je in 2024 in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto Particulieren (SEPP). En voor de zakelijke aanschaf van een bedrijfsauto is de SEBA in het leven geroepen.

De ‘subsidiepot’, die de overheid sinds 10 januari 2023 voor elektrische auto’s in het leven heeft geroepen, blijft ook in 2024 geopend. Deze subsidiepot groeit gelukkig, maar wordt wel anders verdeeld dan voorheen. Zo is er minder geld beschikbaar voor nieuwe auto’s, maar meer voor gebruikte elektrische auto’s.

SEPP-Subsidie in 2024

Als je een nieuwe elektrische auto koopt of private leaset dan kun je in 2024 een subsidiebedrag krijgen van €2.950. In vergelijking: voorheen was dat €3.350. De subsidie voor gebruikte elektrische auto’s blijft wel gelijk, namelijk €2.000.

Subsidie voor gebruikte elektrische auto’s stopt

De overheid heeft besloten dat de subsidieregeling voor elektrische occasions na dit jaar wordt opgeheven. Deze beslissing is gemaakt om de verleneging van de mrb-korting voor elektrische auto’s te kunnen waarmaken. 2024 is dus nog hét jaar om een gebruikte elektrische auto te kopen en te profiteren van €2.000 subsidie.

Subsidie EV in 2024

Minimaal €12.000, maximaal €45.000

  • Je bezit over een schriftelijke koopovereenkomst van de auto.
  • De catalogusprijs/nieuwprijs van de auto is op de datum van ondertekening van de koopovereenkomst niet lager dan €12.000 en niet hoger dan €45.000.
  • Het kenteken en de koopovereenkomst staan op de naam van de subsidievrager.
  • De koopovereenkomst is gesloten op of na 1 januari van het betreffende jaar.
  • De aanvraag is binnen 60 dagen na het tekenen van de koopovereenkomst ingediend.
  • De auto is 100% elektrisch en heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer.

SEPP-Subsidie elektrische auto aanvragen

Aanvragen van de subsidie kan via DigiD op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Om de meest nauwkeurige en up-to-date informatie te verkrijgen, is het aan te raden om de officiële overheidswebsite te raadplegen of contact op te nemen met de relevante instantie. Subsidies en regelgeving met betrekking tot elektrische auto’s kunnen variëren en zijn onderhevig aan veranderingen.

SUBSIDIEREGELING EMISSIELOZE BEDRIJFSAUTO’S (SEBA)

Wil jij als ondernemer of non-profitorganisatie een nieuwe, uitstootvrije bedrijfsauto kopen of financial-leasen? Zoals bijvoorbeeld de Nissan Townstar of de nieuwe Nissan Interstar-e. Dan kun je bij de Overheid een beroep doen op de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Bij operationele lease kan jouw leasemaatschappij de subsidie aanvragen. De subsidie geldt voor bedrijfsauto’s voor goederenvervoer uit de voertuigcategorie N1 of N2, met een maximumgewicht van 4.250 kg.

Ook interessant

Loading …