Duurzaamheid

Gespecialiseerd in hybride en elektrische auto’s

De verkoop en ontwikkelingen van hybride en elektrische auto’s worden steeds belangrijker. De drie automerken die Autogroep Ursem Barten vertegenwoordigd zijn koplopers in hybride- en elektrische voertuigen. Autogroep Ursem Barten heeft specialistische kennis in huis voor reparatie en onderhoud van deze auto’s. Maar ook van de allernieuwste ontwikkeling op dit gebied. Doordat Autogroep Ursem Barten al jaren duurzaam en maatschappelijk onderneemt, hebben wij het officiële Erkend Duurzaam certificaat bemachtigd.

Battery Repair Center

Tevens mogen wij door onze jarenlange ervaring met elektrische- en hybride voertuigen, als een van de weinige Battery Repair Centers in Europa, accureparaties uitvoeren aan elektrische auto’s. Door het repareren van rij-accu’s in plaats van te vervangen verlengen wij het leven van de accu, wat weer ten goede komt aan het milieu.

Kijk voor meer infomatie op www.ursembarten.nl/battery-repair-center.

Energieneutrale showroom en werkplaats Purmerend

Na ruim een jaar bouwen staat er in Purmerend een modern pand van 2000 m2 dat volledig in het kader staat van erkend duurzaam. Zo ligt het dak vol met zonnepanelen, is overal led-verlichting geplaatst en zijn er laadpunten voor elektrische auto’s. Het pand is volledig zelfvoorzienend, zo is er ook geen gasaansluiting meer aanwezig. Als specialist op het gebied van elektrische en hybride auto’s is duurzaamheid de enige optie voor Autogroep Ursem Barten. Dit laten wij ook terugkomen in ons nieuwe onderkomen. De zonnepanelen op het dak wekken voldoende energie op om de nacht te overbruggen. De opgewekte energie wordt intern opgeslagen in vier accupakketten. Deze vier accupakketten zijn afkomstig van hybride voertuigen. Zo hebben de accu’s een tweede leven gekregen.

Kijk voor meer informatie op www.ursembarten.nl/duurzaamste-dealerschap/

EcarACCU
Hergebruik EV batterijen

Op een innovatieve manier blaast EcarACCU nieuw leven in gebruikte accu’s. EcarACCU ontvangt accu’s van PHEV en EV auto’s en demonteren deze met een hergebruikpercentage van 98%. Het staal, kunststof en andere metalen worden afgevoerd. De overgebleven cellen worden getest en aangeboden aan producenten die de cellen kunnen gebruiken in een nieuwe toepassing.

Kijk voor meer informatie op www.ecaraccu.nl.

HomeDuurzaamheid