Specialist in hybride en elektrische auto’s

Hybride en elektrische auto’s worden steeds meer van belang. Onze merken Hyundai, Nissan en Mitsubishi zijn koplopers in hybride- en elektrische voertuigen. Met de Hyundai Nexo, die op waterstof rijdt, is Hyundai voorloper in het rijden op alternatieve schone brandstoffen. Daarnaast wordt het rijden op waterstof steeds aantrekkelijker door de twee nieuwe waterstof tankstations in Amsterdam-West en bij Schiphol.

Wij hebben alle kennis in huis voor reparatie en onderhoud van deze auto’s. En doordat wij al jaren duurzaam en maatschappelijk ondernemen, hebben wij het officiële Erkend Duurzaam Premium certificaat bemachtigd!

Battery Repair Center

Door onze jarenlange ervaring met elektrische- en hybride voertuigen mogen wij, als een van de weinige Battery Repair Centers in Europa, accureparaties uitvoeren aan elektrische auto’s. Door rij-accu’s te repareren in plaats van te vervangen, en vervolgens de oude accu weg te gooien, verlengen wij het leven van de accu, wat weer ten goede komt aan het milieu.

Volledig duurzaam pand

Na ruim een jaar bouwen staat er in Purmerend een modern pand van 2000 m2 dat volledig in het kader staat van erkend duurzaam. Zo ligt het dak vol met zonnepanelen, is overal ledverlichting geplaatst en zijn er laadpunten voor elektrische auto’s. Het pand is volledig zelfvoorzienend. Daarnaast is er geen gasaansluiting meer aanwezig. Als specialist op het gebied van elektrische en hybride auto’s is duurzaamheid de enige optie voor Autogroep Ursem Barten. Dit stralen wij ook uit in ons nieuwe onderkomen. De zonnepanelen op het dak wekken voldoende energie op om de nacht door te komen. De opgewekte energie wordt intern opgeslagen in vier accupakketten. Deze vier accupakketten zijn afkomstig van hybride voertuigen. Zo hebben de accu’s een tweede leven gekregen.

EcarACCU, hergebruik EV batterijen

Op een innovatieve manier blaast EcarACCU nieuw leven in gebruikte accu’s. EcarACCU ontvangt accu’s van (plug-in) hybride en elektrische auto’s en demonteren deze waarbij van 98% wordt hergebruikt. Alleen het staal, kunststof en andere metalen worden afgevoerd. De overgebleven cellen worden getest en aangeboden aan producenten die de cellen kunnen gebruiken in een nieuwe toepassing.

Ontdek duurzaamheid

Loading …