Duurzaamheid is voor Autogroep Ursem Barten zeer belangrijk. Als erkend duurzame dealer doen wij er ook alles aan om onze uitstoot zo veel mogelijk te beperken en met groene stroom te werken. Al onze panden zijn gecertificeerd als Erkend Duurzaam Premium.

Erkend Duurzaam als enige optie

Na ruim één jaar bouwen opende Autogroep Ursem Barten eind 2018 in Purmerend een modern pand van 2000 m2 dat volledig in het kader staat van erkend duurzaam. Zo ligt het dak vol met zonnepanelen, is overal LED-verlichting geplaatst en zijn er laadpunten voor elektrische auto’s. Als specialist op het gebied van elektrische en hybride auto’s is duurzaamheid de enige optie voor Autogroep Ursem Barten. Dit komt ook terug in het nieuwe onderkomen.

Als enige in Nederland

De nieuwe showroom en werkplaats voorzien zichzelf voor 80% van het jaarlijkse stroomverbruik op een duurzame manier. Dit wordt bereikt door energie op te wekken met 370 zonnepanelen, en dit op te slaan in een 45 kWh batterij. Hiermee kan het pand de nacht overbruggen. Zo branden lampen in de avond op deze batterij en niet op het netstroom. De batterij bestaat uit vier accupakketten die afkomstig zijn van hybride voertuigen. Zo hebben de accu’s een waardig tweede leven gekregen. Deze unieke, innovatie en vooral duurzame oplossing is nog nooit eerder toegepast binnen het autodealer-landschap!

‘Wij zijn meer dan een autobedrijf.’

erkend duurzaam Premium

Zoals gezegd is duurzaamheid is voor ons zeer belangrijk, en inmiddels zijn wij meer dan een autobedrijf. Ook onderdeel van de groep zijn zusterondernemingen EcarACCU en EcarHOME. Als erkend duurzaam bedrijf doen wij er alles aan om onze uitstoot zo veel mogelijk te beperken, met groene stroom te werken en zo ons steentje bij te dragen.

Daarmee zijn wij één van de meest duurzame bedrijven in de automotive sector die het beste met haar medewerkers, de bedrijfsvoering en de planeet voor heeft.

Inkoopvoorwaarden leveranciers

Samen verduurzamen

Verantwoord ondernemen betekent dat we stilstaan bij alle gevolgen van ons handelen. Natuur en milieu moeten gerespecteerd worden en mensenrechten mogen nooit worden geschonden. Daar houden we rekening mee bij onze interne bedrijfsvoering en als we investeringen doen. Diezelfde houding verwachten we ook van onze leveranciers. Samen willen we werken aan een duurzaam inkoopproces.

Autogroep Ursem Barten is aangesloten bij:

Ook interessant

Loading …