EcarACCU: één van de meest innovatieve bedrijven

EcarACCU blaast op innovatieve wijze lithiumbatterijen nieuw leven in. Dit is de eerste stap in het creëren van betaalbare energieoplossingen. EcarACCU is – net als EcarHOME – een zusterbedrijf van Autogroep Ursem Barten en ontvangt diverse accupakketten van (PH)EV auto’s en demonteert, hebruikt en recycled deze tot wel 98%. De cellen vormen de basis voor een nieuw product en kunnen met een nieuw managementsysteem gebruikt worden voor energieopslag.

Hergebruik EV-batterijen

We ontvangen batterijpakketten van (PH)EV auto’s die we demonteren en een tweede leven. Hiermee wordt 97% van de batterij hergebruikt. Het recyclingpercentage van andere recyclers ligt doorgaans tussen de 50-75%. De cellen vormen een basis voor een nieuw product en kunnen gebruikt worden in een energieopslag systeem. In 2021 hebben wij 180.000 kg aan afval voorkomen.

EcarPOWER, de slimme batterij op wielen

De EcarPOWER van EcarACCU gebruikt hetzelfde principe als een aggregaat, echter bestaat de energiebron uit de second life accu’s uit onze core business. Hartstikke duurzaam en goed voor het milieu! De EcarPOWER is geschikt om foodtrucks, geluidsinstallaties, lichtinstallaties of complete evenementen van stroom te voorzien. De toepassingen zijn bijna eindeloos.

Ontdek meer

Loading …