wow, wat een cijfers en wat een start van Hyundai!

6 minuten leestijd


In januari 2024 boekte de Nederlandse auto-industrie een opmerkelijke groei van 5,5% in de verkoop, met Toyota en Hyundai aan de leiding. De opkomst van elektrische voertuigen blijft robuust, maar politieke onzekerheid werpt vragen op over subsidies.

een vliegende start voor hyundai

De nieuwverkoop plust in de eerste maand van 2024 5,5% ten opzichte van januari 2023. In totaal zijn er in deze maand 34.477 nieuwe auto’s in Nederland geregistreerd. Toyota staat op de eerste plaats, maar de door Hyundai gehaalde tweede plaats is net zo noemenswaardig. Hyundai heeft zich begin 2024 direct weer in de top 5 van Nederland genesteld en laat een groei in registraties van maar liefst 84,8% zien.

Top 5 registraties per merk
MerkAantal registratiesVerschil
Toyota2.89622%
Hyundai2.68785%
Skoda2.62920%
Volkswagen2.534-38%
Volvo2.31594%
Bron: RDC

hyundai Kona’s opmerkelijke opkomst

Met de introductie van de nieuwe KONA heeft Hyundai een nieuw succes in handen, hier is veel over gezegd en geschreven en dit wordt nu ook opgepakt door de consument. In één maand 877 registraties, dit zijn bijna 30 aflevering per dag – WOW! Niet genoeg voor plek 1 of 2 in de top 5 maar wel een krankzinnige groei van 683%. Een prestatie om bijna jaloers van te worden, bijna inderdaad, want ik bevind mijzelf in de gelukkige positie mogen meedelen in de feestvreugde. De van Hyundai Motor Nederland ontvangen slagroomtaarten zijn door onze verkooptoppers verslonden, wat een top prestatie.

top 5 registraties per model
ModelAantal registratiesVerschil
Tesla Model Y1.141132%
Volvo XC401.13797%
Hyundai KONA877683%
Skoda Octavia786185%
Volkswagen Polo73910%
Bron: RDC

EV’s blijven aan populariteit winnen

Een stuk slagroomtaart doet je goed, dus tijd voor verdieping in de getoonde cijfers en we kunnen stellen dat de EV, ondanks al de negativiteit in de landelijke media, onverminderd populair is. Meer dan een kwart van al de geregistreerde auto’s in januari 2024 is een EV, een groei van meer dan 10% in vergelijk met dezelfde maand in 2023. Het grootste volume zit (nog) in de hybride registraties (ruim 40%), maar dat de consument wil verduurzamen kunnen we wel stellen! Maken we een combinatie met de drie Aziatische merken die Autogroep Ursem Barten vertegenwoordigd en onze sterke voorraad positie dan zie ik uit naar een mooi en succesvol 2024.

SEBA-subsidie compensatie bij ursem barten

Dat de vier beoogde coalitie partijen maar met elkaar in de heg blijven liggen en dat er na bijna 8 weken formeren dus toch een onoverbrugbaar gat in de overheidsfinanciën blijkt te zitten is natuurlijk minder mooi en simpelweg slecht nieuws. Wat dit voor impact heeft op beleid en bijvoorbeeld verduurzamingssubsidies is nog onbekend en een uitkomst in dezen zal helaas nog (te lang) op zich laten wachten. Wat wel met zekerheid te zeggen is; ‘Autogroep Ursem Barten compenseert de SEBA subsidie bij aanschaf van een Nissan Townstar EV uit voorraad’!

De Nissan Townstar EV: belofte van het jaar 2024

In mijn vorige vlog had deze Nissan de hoofdrol, namelijk de verkiezing tot belofte van het jaar 2024! Goed leverbaar, zo’n € 4.000,00 minder duur dan een vergelijkbare Mercedes Benz en nu dus een gegarandeerde SEBA subsidie bij aanschaf uit voorraad. Deze Townstar is niet voor niets een groot succes want leverbaar als gesloten bestel, kipper- of veegvuil combinatie en ook een open laadbak behoort tot de mogelijkheden. Zit jouw smaak er niet tussen? Niets is ons te gek – zo hebben wij onlangs – costumemade – diverse Townstars voorzien van een catering-/ koelingsmodule!

maak kennis met ursem barten zakelijk

Bij Ursem Barten Zakelijk staat ons team van experts voor je klaar om jouw zakelijke mobiliteitsbehoeften te vervullen. Bram, Piet, en Rob werken met passie als Accountmanagers en Marieke vervult een cruciale rol als Medewerker Fleetsales & Leasing. Of je nu een ZZP’er bent of een groot bedrijf vertegenwoordigt, wij begrijpen de essentie van betrouwbare en vooruitstrevende zakelijke mobiliteit. Graag helpen wij je om de juiste keuze te maken, of het nu gaat om lease, Fleet of MKB; Autogroep Ursem Barten, is de juiste keuze.

Ursem Barten Zakelijk

Van links naar recht: Piet, Sebastiaan, Rob, Marieke en Bram

Stel je vraag

(Vereist)

Blog geschreven door

Sebastiaan van der Vorst

Directeur Fleetsales & Leasing

Tel: 06-13694757
sebastiaan@ursembarten.nl