Nissan Townstar uitgeroepen tot ‘Belofte van het Jaar 2024’

3 minuten leestijd

De uitslag van de Fleet Expo Bestelauto van het Jaar 2024-verkiezing is bekend. Nissan blikt tevreden terug op de resultaten. De volledig elektrische Nissan Townstar is uitgeroepen tot ‘Belofte van het Jaar 2024’ en Nissan eindigde met twee modellen in de top 10.

De jury van de Fleet Expo Bestelauto van het Jaar-verkiezing is onder de indruk van de nieuwe Nissan Townstar en beoordeeld de lichte en volledig elektrische bedrijfswagen met een bovengemiddeld hoge score op het gebied van functionaliteit. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om de Nissan Townstar met aanvullende accessoires optimaal af te stemmen op de wensen van de klant en/of te configureren naar een kiep-, vuil/veeg of pick-up-variant. Tel daarbij op de volledig elektrische aandrijving met een actieradius tot 314 kilometer (WLTP) en de Nissan Townstar is volgens de jury een zeer interessante auto voor zowel lease als wagenparken en het mkb. Dankzij deze gewaardeerde eigenschappen is de Nissan Townstar door de jury uitgeroepen tot ‘Belofte van het Jaar 2024’ en plaatste zich in de top 3 voor ‘Bestelauto van het jaar 2024’.

Nissan Interstar in top 10

Behalve de Nissan Townstar gooide ook de Nissan Interstar hoge ogen bij de Bestelauto van het Jaar 2024-verkiezing. Het grootste model in het lichte bedrijfswagenaanbod van Nissan eindigde in de top 10 en behaalde van alle finalisten zelfs de hoogste TCO-score (totale gebruikskosten).

Elektrificatie zeer belangrijk

De gehele top 5 van finalisten bestaat uit bedrijfswagens met volledig elektrische aandrijving. Dat maakt duidelijk dat de elektrificatie in het lichte bedrijfswagensegment echt is doorgebroken. De komende jaren zal elektrificatie een nog belangrijker thema worden, mede door het wegvallen van de bpm-vrijstelling voor bedrijfswagens in 2025 en de introductie van zero-emissiezones in binnensteden vanaf hetzelfde jaar. Nissan levert de Townstar nu al uitsluitend met volledig elektrische aandrijving.