Forse prijsverlaging voor Nissan ARIYA: tot wel €7.000

3 minuten leestijd

Ursem Barten Nissan

Verfijnde luxe, elegant design, sportieve prestaties en een bereik van meer dan 530 kilometer (WLTP): de Nissan ARIYA 87 kWh trekt niet voor niets grote belangstelling. Die interesse krijgt een extra impuls dankzij nieuwe prijzen. De Nissan ARIYA 87 kWh is er vanaf € 47.990, wat een prijsvoordeel is van maar liefst € 7.000. Ook de allrounder ARIYA 63 kWh staat er nog beter voor dankzij een vanafprijs van € 44.990 wat neerkomt op een voordeel van € 3.000.

De Nissan ARIYA arriveerde in de zomer van 2022 in de showrooms in Nederland. Er is meteen grote belangstelling van klanten, fleetowners en media. Dit vertaalde zich in een groeiende stroom orders. De komst van de ARIYA e-4ORCE met zijn vernuftige elektrische vierwielaandrijving doet hier nog een schepje bovenop. Om het succes van de ARIYA uit te bouwen, introduceert Nissan nieuwe, zeer scherpe prijzen. Elektrisch rijden zonder compromis is daarmee bereikbaarder voor een grotere groep automobilisten.

Gerenommeerde crossover

“Om te beginnen zijn we blij dat de ARIYA heel goed leverbaar is geworden. Om die reden kunnen we nu de nieuwe prijzen invoeren, zodat meer mensen de kans krijgen om deze nieuwe en gerenommeerde 100% elektrische crossover te overwegen. We verwachten dat de ARIYA nu een nieuwe groep klanten aantrekt die kwaliteit, design en prestaties voorop zet,” aldus Jérôme Saigot Managing Director Nissan Benelux.

De vanafprijs wordt met € 3.000 verlaagd voor het instapmodel ARIYA Engage 63 kWh, dat verkrijgbaar is vanaf € 44.990. Hierdoor komt deze in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP), ter hoogte van € 2.950, waardoor de klant slechts €42.040 betaalt. De volgende versie met meer uitrusting, de ARIYA Advance 63 kWh, is er vanaf € 47.990. De populaire Ariya met 87 kWh accupakket ondergaat een prijsaanpassing van € 7.000, hetgeen neerkomt op een prijsverlaging van meer dan 12,5%! Deze versie is er nu vanaf € 47.990.  Zakelijke rijders profiteren ook: het operational lease-tarief dat Nissan aanbiedt begint bij €549/maand.

Topversie

Onlangs heeft Nissan een topversie gelanceerd, de ARIYA 87 kWh Evolve+, met nog meer nadruk op prestaties. Dit model heeft 396 pk, doet 0-100 km/u in 5,1 seconden en heeft een WLTP-actieradius van 498 km. De prijs van deze versie is € 64.990 met volledige uitrusting.

De beschikbaarheid van dit model is sterk verbeterd en de meeste uitvoeringen zijn daarom op korte termijn – voor de winter – beschikbaar.