Tweedehands elektrische auto kopen

5 minuten leestijd

Een vraag die wij vaak voorbij horen komen is: kan ik veilig een tweedehands/gebruikte elektrische auto kopen? Nu het aanbod van elektrische auto’s groeit wordt het ook steeds interessanter om naar een gebruikte elektrische auto te kijken. Of een specifieke tweedehands elektrische auto bij jou past hangt af van een aantal kenmerken.

is de actieradius afgenomen?

De actieradius geeft aan hoe ver de auto kan rijden op een volle accu. Deze techniek ontwikkelt zich snel met de komst van nieuwe modellen elektrische auto’s. Tweedehands elektrische auto’s hebben doorgaans niet zo’n hoge actieradius als de nieuwere modellen. Daarom is het belangrijk om te bepalen hoeveel actieradius je minimaal nodig hebt. Vooral de populaire Hyundai KONA Electric heeft een bijzondere grote actieradius (tot wel ruim 500 km).

Wat is de staat van de accu?

De staat van de accu heeft invloed op de huidige actieradius van de auto. Net als bij een smartphone blijft de capaciteit van de accu niet voor altijd hetzelfde. Maar gelukkig houden de accu’s van elektrische auto’s het een stuk beter vol dan die van smartphones. Inmiddels is bekend dat bijna alle elektrische auto’s van minimaal 5 jaar oud nog tussen de 80 en 97 procent van de originele accucapaciteit hebben. Om zeker te zijn van de kwaliteit van de accu hebben wij apparaten beschikbaar om dit te meten.

Hoe zit het met de laadmogelijkheden?

Niet alle elektrische auto’s hebben een snellaadfunctie. Als je langere afstanden met de auto wilt rijden dan kan de aanwezigheid deze functie in combinatie met de actieradius van belang zijn.

Op onze occasions zit doorgaans 12 maanden BOVAG-garantie. Dit houdt in dat deze auto vooraf uitvoerig technisch door onze werkplaats is gecontroleerd. Dit helpt jou om met een gerust hart een (jong) gebruikte elektrische auto aan te schaffen. Heb je nog meer vragen omtrent de aanschaf van een (gebruikte) elektrische auto? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen – wij staan voor je klaar!