Om een gezond klimaat in uw auto te garanderen, besteden wij extra aandacht aan uw airco installatie. Een donkere vochtige omgeving, is een goede voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Omdat wij willen dat u schone, gezonde lucht ademt in de auto, reinigen wij dit met airco well van Tunap. De producten die wij gebruiken zijn zonder geur- of kleurstoffen, zodat u geen hinder ondervindt van allergenen in de auto.

4 redenen waarom je de airco in de auto dient te onderhouden

Voorkom dure reparatie

Een airconditioning verliest jaarlijks ongeveer 10% van het koudemiddel dat in het systeem zit. Dat gaat dus vrij langzaam en je merkt er eigenlijk niets van, totdat er te weinig koudemiddel in het systeem aanwezig is en de airco niet meer functioneert. Dat is niet alleen onprettig op een warme zomerdag, maar onvoldoende koudemiddel zorgt ook voor overmatige slijtage van de compressor in het aircosysteem, wat uiteindelijk kan leiden tot een defect en een dure reparatie. Daarom adviseren wij minimaal één keer in de vier jaar een Airco Onderhoudsbeurt.

Gezonde lucht

Een schone airco houdt de lucht die je inademt gezond en voorkomt ophoping van ongewenste bacteriën en schimmels. Bij onvoldoende onderhoud kan daarom ook een onprettige, muffe geur ontstaan. Overigens is het aan te raden om de airco vijf minuten voor het einde van de rit al uit te zetten. In een airco ontstaat condensvorming en als het systeem pas uitgeschakeld wordt als je de motor uitzet, is de verdamper nog nat. Als de verdamper door de luchtstroom alvast kan opdrogen verklein je de kans op bacteriegroei. Daarom adviseren wij om ieder jaar de Airco Frisbeurt te laten uitvoeren en deze één keer in de vier jaar te combineren met de Airco Onderhoudsbeurt.

 Minder energieverbruik

Een draaiende airconditioning vraagt normaliter zo’n 10% van het motorvermogen en zorgt dus voor ongeveer 10% extra brandstofverbruik. Een slecht onderhouden airco moet echter (veel) harder werken voor hetzelfde resultaat en vraagt meer energie dan een 100% functionerende airco, wat resulteert in een hoger brandstofverbruik.

Comfort en veiligheid

Een goed onderhouden airco zorgt niet alleen voor een heerlijke verkoeling bij hoge temperaturen, maar het voorkomt ook dat de ramen beslaan bijlage temperaturen in de herfst en winter. Dus beter zicht naar buiten en minder kans dat je een medeweggebruiker over het hoofd ziet. Bovendien is uit diverse onderzoeken gebleken dat een ‘frisse bestuurder’ alerter is en sneller
reageert op eventuele gevaren op de weg. Een aangenaam en fris interieur dankzij een goed onderhouden airco heeft dus ook een positief effect op de verkeersveiligheid.