AURIKA KOSTER: VAN MEDIACOLLEGE NAAR AUTOTECHNICUS BIJ URSEM BARTEN

3 minuten leestijd

In een wereld waar mannen nog steeds de overhand hebben, schittert Aurika als een van de weinige vrouwelijke monteurs bij Ursem Barten. Haar liefde voor auto’s was de aanleiding die haar reis van het Mediacollege naar de autotechniek in gang zette.

“Ik werk liever lekker met mijn handen dan de hele dag achter een scherm”

Na haar opleiding in creatieve productie aan het Mediacollege, kwam Aurika al snel tot de conclusie dat een hele dag naar een scherm staren haar motor niet deed starten. De interesse in de automotive branche bracht haar naar de open dag van het Regio College, waar ze binnen no time werd toegelaten tot de opleiding voor eerste monteur autotechniek.

Aurika’s fascinatie voor auto’s begon al op jonge leeftijd. Als kind mocht ze helpen in de garage en keek ze gefascineerd toe terwijl haar oom aan auto’s sleutelde. “Het zit in de familie, dat sleutelen aan auto’s.”

Haar passie voor Aziatische auto’s maakte Ursem Barten de logische keuze. De variatie in het werk is wat haar dagelijks motiveert. Of het nu gaat om onderhoud, bandenwissel of andere klussen, geen dag is hetzelfde. Wat Aurika extra waardeert, zijn de positieve reacties van klanten. “Het komt namelijk niet vaak voor dat klanten een vrouwelijke monteur tegenkomen in de werkplaats”. Het geeft een goed gevoel wanneer ze de tevredenheid van de klanten ziet en weet dat ze een verschil maakt in een traditioneel door mannen gedomineerde branche.

Na het behalen van haar diploma als eerste monteur, heeft Aurika haar zinnen gezet op APK-keurmeester. Met de passie voor haar vak, staat niets haar in de weg.

Opzoek naar een carrière binnen de automotive?

Wil jij net als Aurika een inspirerende baan in de automotive? Bezoek onze website of neem contact op voor meer informatie over de uitdagingen en mogelijkheden bij Ursem Barten. Samen onderweg naar morgen!