De nieuwe Mitsubishi ASX: krachtiger ontwerp, topklasse hybridetechnologie en innovaties voor connectiviteit, gemak en veiligheid

7 minuten leestijd

Mitsubishi ASX 2024

  • Nieuwe Mitsubishi ASX ontwikkeld voor Europese markt, met karakteristiek ontwerp en verbeteringen voor digitalisering, elektrificatie en veiligheid.
  • Krachtige merkidentiteit met kenmerkend ‘Dynamic Shield’-frontdesign, robuuste SUV-stijlelementen vanuit alle hoeken en 100% ledverlichting voor en achter.
  • Nieuwe ASX voor het eerst met geïntegreerde Google-functies voor directe toegang tot apps en diensten zoals Google Maps, Google Assistant en meer via Google Play.
  • Toegang tot real-time voertuigdiagnose en -informatie via smartphone-app.
  • Mitsubishi ASX met innovatieve hybride en mild-hybride aandrijftechnologie voor verbeterde prestaties en efficiëntie.
  • ASX 1.6 Hybrid met indrukwekkende verbruiksreductie en totale actieradius tot 900 km.
  • Verbeterd aanbod van actieve en passieve veiligheidstechnologieën, inclusief MI-PILOT.
  • Mitsubishi Service Commitment met 8 jaar garantie tot 160.000 km (eerste 2 jaar onbeperkt kilometrage).

Mitsubishi Motors versterkt zijn aanwezigheid in het Europese B-SUV-segment met de nieuwe ASX. De compacte SUV is ontworpen voor automobilisten die waarde hechten aan geavanceerde technologie, toonaangevende connectiviteit, optimaal gebruiksgemak en een modern design. Het model tilt de kenmerkende eigenschappen van zijn voorganger – die vanaf de introductie in 2010 een sterk fundament legde in zijn segment – naar een hoger niveau met versterking van het visuele merk-DNA.

De Mitsubishi ASX (‘Active Sports X-over’) is gebaseerd op het CMF-B-platform van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, dat een breed scala aan aandrijfopties mogelijk maakt om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van verschillende markten. Het aanbod van aandrijfvarianten omvat een hybrideversie (HEV) met indrukwekkend lage verbruikscijfers dankzij de mogelijkheid om langer in de volledig elektrische modus te rijden. Er zijn ook twee mild-hybrideversies beschikbaar die een efficiënte benzinemotor combineren met een compacte interne elektromotor. Een zuinige driecilinder turbobenzinemotor maakt het aanbod compleet.

Een andere belangrijke eigenschap van de nieuwe Mitsubishi ASX is het toonaangevende infotainmentsysteem met een 10,4-inch touchscreen, geïntegreerde Google-functies en connectie via een smartphone-app. Dit systeem tilt de gebruikerservaring zowel in als buiten de auto naar een ongekend niveau in het B-segment.

Frank Krol, President & CEO van Mitsubishi Motors Europe:“De aantrekkingskracht van de Mitsubishi ASX wordt verder versterkt door zijn nog gedurfder exterieurontwerp, waarmee zijn SUV-karakter prominenter tot uiting komt en hij zich nadrukkelijker onderscheidt van de concurrentie. De auto is ook beschikbaar met keuze uit verschillende aandrijfopties die voldoen aan ieders behoeften, inclusief een vereenvoudigde benadering van elektrificatie die grote voordelen oplevert in de praktijk. Verder markeert de nieuwe ASX een grote stap voorwaarts op het gebied van connectiviteit. Hij biedt een reeks ingebouwde Google-functies, waarmee we de geleidelijke uitrol van ons Connected Car Services-programma starten. Met een eenvoudige mobiele app heeft de bestuurder tevens toegang tot real-time diagnostiek, op afstand bedienbare voertuigfuncties, inzicht in de locatie van de auto en allerlei andere mogelijkheden.”

Het ontwerp van de Mitsubishi ASX is grondig herzien en omvat het onderscheidende ‘Dynamic Shield’-familiegezicht van Mitsubishi Motors. Behalve het visuele DNA van het merk wordt hiermee ook het SUV-karakter van de ASX verder versterkt. Het speelse gebruik van kleur, ontwerptechnieken, wieldesigns en sierlijke ledverlichting geven de auto extra persoonlijkheid.

De ASX is beschikbaar met een uitgebreid aanbod van voorzieningen die zorgen voor optimale veiligheid en gemoedsrust. Systemen op basis van ultrasone, radar- en cameratechnologie assisteren de bestuurder en beschermen inzittenden, als aanvulling op onberispelijke passieve veiligheid. Dit alles wordt ondersteund door het Mitsubishi Service Commitment inclusief een garantie van acht jaar of 160.000 km. Hiermee kunnen klanten rekenen op extra gemoedsrust, terwijl het de reputatie van Mitsubishi Motors ten aanzien van kwaliteit en betrouwbaarheid verder onderstreept.

De nieuwe Mitsubishi ASX is specifiek ontwikkeld voor de Europese markt en wordt geproduceerd in het Spaanse Valladolid.

Vernieuwd design

De nieuwe Mitsubishi ASX is ontworpen om op te vallen en zich te onderscheiden in zijn categorie. Dat begint met het kenmerkende ‘Dynamic Shield’-familiegezicht van Mitsubishi Motors, dat zorgt voor een zelfverzekerde, robuuste en dynamische uitstraling.

De krachtige houding van de nieuwe Mitsubishi ASX is mede te danken aan de meer horizontaal ontworpen voorzijde, gecombineerd met ledverlichting, een gesculptureerde motorkap en laag geplaatste luchtinlaten. Het zijprofiel kenmerkt zich door een vloeiend silhouet in combinatie met brede en hoge schouders. De robuuste SUV-looks worden benadrukt door de kunststof wielkastranden en zijskirts. Afhankelijk van de uitvoering is de ASX uitgevoerd met 17-inch Flexwielen met een speciaal ontworpen wieldop, of nieuw ontworpen 18-inch Diamond cut Black wielen.

De achterkant wordt gekenmerkt door de sierlijke verlichting in een langwerpige C-vorm. Net als de koplampen maken die uitsluitend gebruik van led-technologie. De ASX-badge en merknaam prominent op de achterklep maken het geheel af. Mitsubishi Motors levert de nieuwe ASX met keuze uit vijf carrosseriekleuren: metallic Crystal White, Sunrise Red, Onyx Black, Royal Blue en Steel Grey. Afhankelijk van de uitvoering wordt de ASX geleverd met een two-tone carrosserie met een contrasterende dakkleur in Onyx Black.

Het interieur van de Mitsubishi ASX is veelzijdig en past bij het avontuurlijke karakter van de SUV. De hoge zitpositie vergemakkelijkt het in- en uitstappen. Er zijn verschillende stoffen en lederen opties beschikbaar voor de bekleding in combinatie met een donkergrijze of zwarte hemelbekleding, afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau. Verwarmbare stoelen en een verwarmbaar stuurwiel bieden comfort tijdens koude wintermaanden. De verwarmbare voorruit zorgt tevens voor een snelle ontdooiing of ontwaseming van de vooruit bij lage temperaturen.

Door het grote panoramische zonnedak wordt het interieur van de nieuwe ASX rijkelijk verlicht. Met een breedte van 690 mm biedt het zonnedak drie tussenliggende openingsopties, eenvoudig te bedienen via de knop boven de achteruitkijkspiegel. Bij volledige opening trekt het zonnedak zich 315 mm terug voor maximale lichtinval.

De praktische indeling van het interieur is mede te danken aan de achterbank die verschuifbaar is over een lengte van 16 centimeter. Hiermee kan de bagageruimte of de beenruimte voor de achterste passagiers naar wens worden vergroot. Met de achterbank in de voorste positie ontstaat 69 liter (VDA) extra laadruimte bovenop de standaard 332 liter (VDA) aan bagageruimte. De verschuifbare achterbank is standaard voor iedere uitvoering.

De alledaagse bruikbaarheid van de nieuwe ASX wordt verder benadrukt door vele opbergmogelijkheden in het interieur, variërend van het dashboardkastje tot de portiervakken en het bergvak onder de centrale armsteun, goed voor een gezamenlijke inhoud van 22 liter.

Mitsubishi ASX 2024

Mitsubishi ASX 2024

Mitsubishi ASX 2024

Mitsubishi ASX 2024

Mitsubishi ASX 2024