Hoe lang duurt een bandenwissel?

5 minuten leestijd

Banden wisselen lijkt een simpele taak die in 10 minuutjes geregeld kan worden, maar hier komt meer bij kijken dan men vaak denkt.

Banden wisselen kost meer tijd dan het wisselen van wielen. Dit duurt gemiddeld een uur met gebruik van een bandwisselmachine. Deze machine haalt de band van de velg en plaats de juiste band weer terug. Vervolgens worden de banden ook gebalanceerd en de ventielen eventueel vernieuwt. Dit geldt voor zowel zomer- als winterbanden.

Wanneer moeten uw banden gewisseld worden?

De profieldiepte van uw banden moet minimaal 1,6 mm zijn om door de APK te geraken en op de openbare weg te mogen rijden. Maar wij adviseren om zomerbanden te wisselen bij een profieldiepte van 2,5 mm. Voor winterbanden ligt dit advies tussen de 4 en 4,5 mm. Te weinig profieldiepte kan zorgen voor minder grip en kan leiden tot slippen op nat wegdek. Dit kan ook gebeuren als de voorbanden meer versleten zijn dan de achterbanden. Bij voorwielaandrijving slijten de voorbanden vaak sneller dan de achterbanden. Dit kan voorkomen worden door elke 10.000 / 15.000 kilometer uw voor- en achterbanden kruislings te wisselen.

Wilt u een afspraak maken om uw banden te laten wisselen? Klik dan hier om eenvoudig en snel een werkplaatsafspraak te maken.