Nu te bestellen: Hyundai IONIQ 5 N

2 minuten leestijd

Hyundai IONIQ 5 N

Hyundai heeft de orderboeken geopend voor de IONIQ 5 N. Dat betekent dat Hyundai’s eerste volledig elektrische high performance auto per direct te bestellen is. Zo scherp als de IONIQ 5 N door de bochten snijdt, zo scherp is zijn ook prijskaartje: de sensationele sportauto is er vanaf € 73.995, inclusief BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Voor dat bedrag krijgt de klant de spectaculairste en meest complete elektrische sportauto die er is.

De IONIQ 5 N is een regelrechte sensatie. Wereldwijd is deze elektrische sportauto met enorm veel applaus ontvangen. De ingenieurs van Hyundai’s sportdivisie N hebben er tijdens de ontwikkeling van hun allereerste volledig elektrische high performance auto alles aan gedaan om hem honderd procent circuitwaardig te maken.

Spectaculaire belevenis

N Grin Boost, N Launch Control, N Active Sound+, N Road Sense, N e-Shift: het zijn allemaal features en technologieën die van het rijden in de IONIQ 5 N een spectaculaire belevenis maken. De IONIQ 5 N is gebaseerd op de drie belangrijkste pijlers van Hyundai N – optimaal bochtengedrag (Corner Rascal), geschikt voor het circuit (Racetrack Capability) en sportauto voor dagelijks gebruik (Everyday Sports Car) – en tilt het rijplezier naar een geheel nieuw niveau.

Met 650 pk (478 kW) is de IONIQ 5 N de krachtigste elektrische sportauto van Hyundai ooit. De beide elektromotoren leveren een vermogen tot 609 pk (448 kW) onder normale omstandigheden en zelfs tot 650 pk (478 kW) met ingeschakelde N Grin Boost. Zijn actieradius bedraagt tot maar liefst 448 km (volgens WLTP) en omdat hij op stevige 275/35 R21 Pirelli P-Zero-banden staat en is uitgerust met een speciale drift-modus – N Drift Optimizer – zijn z’n bochtenprestaties ongeëvenaard.

De IONIQ 5 N is leverbaar in één uitvoering en dat is ook meteen de meest complete high performance auto die je maar kunt bedenken. Alle essentiële features die de klant mag verwachten in een sportauto in deze klasse zijn aanwezig. Denk aan 21-inch gesmede lichtmetalen velgen, glanzend zwarte kunststof bumperskirts, een N achterspoiler met LED-remlicht en N kuipstoelen met verlicht N-logo. Optioneel kan nog worden gekozen voor een Vision-panoramadak.