Een mijlpaal voor de Hyundai Tucson

3 minuten leestijd

Hyundai TUCSON

Hyundai heeft een nieuwe, indrukwekkende mijlpaal bereikt met de TUCSON. Bij Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) is het twee miljoenste exemplaar van deze familie-SUV van de band gerold, een heel bijzondere prestatie. Al sinds 2015 wordt de TUCSON in de hypermoderne fabriek in Nošovice gefabriceerd en is hij uitgegroeid tot Hyundai’s populairste model in Europa.

‘Met twee miljoen geproduceerde eenheden bij Hyundai Motor Manufacturing Czech is dit een belangrijke mijlpaal voor onze bestseller’, aldus Michael Cole, President en CEO van Hyundai Motor Europe. ‘Vrijwel vanaf het begin werd de auto ontworpen en geproduceerd met de Europese klant in gedachten. Nu hij is uitgegroeid tot een wereldwijd, maar vooral Europees succesverhaal, staat de TUCSON symbool voor Hyundai’s klantgerichte aanpak.’

Al vier generaties

De geschiedenis van de TUCSON bij HMMC begon medio juni 2015 toen hier de derde generatie van de populaire SUV in productie ging. Gedurende meer dan vijf jaar werden in totaal 1.180.445 exemplaren van deze derde generatie geproduceerd.

Momenteel rolt in de productiefaciliteit in Nošovice de vierde generatie van de TUCSON van de band. Deze SUV maakt indruk met een nog verfijnder design en de nieuwste slimme upgrades op het gebied van technologie en veiligheidsvoorzieningen. Ook kreeg de vierde generatie nieuwe, scherpe prijzen. In Nederland is hij er vanaf € 43.995. Binnenkort verschijnt de nieuwe TUCSON in de showroom.

Populair over de hele wereld

Van de huidige generatie Hyundai TUCSON zijn vorig jaar 244.495 exemplaren geproduceerd, goed voor ongeveer 70 procent van de totale productie van HMMC. Deze auto’s zijn geëxporteerd naar 70 landen over de hele wereld. In Europa vinden de meeste Hyundai’s TUCSON hun weg naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland en Frankrijk.

De Hyundai TUCSON is er als Hybrid en als Plug-in Hybrid. In beide versies krijgt de nieuwe 1.6 T-GDI Smartstream-benzinemotor ondersteuning van een krachtige elektromotor. Beide geëlektrificeerde aandrijflijnen zijn zeer in trek: twee van de vijf Hyundai’s TUCSON die in Europa worden verkocht, zijn een TUCSON Hybrid of een TUCSON Plug-in Hybrid.