Subsidie elektrische bestelauto

Tot €5.000,- subsidie op aanschaf elektrische bedrijfsauto

Ondernemers kunnen vanaf het voorjaar van 2021 een subsidie tot €5.000,- aanvragen voor de aankoop of lease van een elektrische bedrijfswagen. Tot eind 2025 kunnen Nederlandse ondernemers gebruik maken van de subsisdiepot van in totaal 185 miljoen euro.

Vanaf 2025 worden er zero emissiezones ingesteld waar geen vrachtwagens en bestelbussen zijn toegestaan die uitlaatgassen uitstoten. Om de ondernemers tegemoet te komen heeft het kabinet deze subsidieregeling ingesteld. De aanschaf van een schone bestelbus wordt op deze manier aantrekkelijker voor de ondernemers.

Voor 2021 is 22 miljoen euro beschikbaar gesteld. De subsidiepot zal daarna jaarlijks oplopen tot eind 2025. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de bestelbus een actieradius hebben van minimaal 100 kilometer. Per bedrijf is er een maximum van het aantal bestelwagens waarvoor de subsidie aangevraagd kan worden. Het subsidiebedrag bedraagt 10 procent van de nieuwprijs van de auto, met een maximum van €5.000,-. Naast deze subsidie is het mogelijk om gebruik te maken van een fiscaal voordeel zoals de milieu investeringsaftrek.

Kleine ondernemers, zoals ZZP’ers, krijgen een extra financiële vergoeding wanneer zij hun oude bestelauto inruilen voor een elektrische bestelauto. Hoe hoog die vergoeding zal zijn en hoe deze wordt uitgekeerd is nog niet bekend.

Nissan E-NV200 Van

40 kWh Visia

8% bijtelling

Detail & Informatie

HomeSubsidie elektrische bestelauto