Subsidie elektrische bestelauto

Tot €5.000 subsidie op aanschaf elektrische bedrijfswagen

Interesse in een elektrische bedrijfswagen? Dan is dit uw kans! Voor ondernemers en non-profitorganisaties heeft de Rijksoverheid een subsidie in het leven geroepen; de SEBA, oftewel Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s. Dit is een aantrekkelijke regeling voor als u van plan bent de overstap te maken naar een volledig elektrische bedrijfswagen.

De overstap naar elektrisch rijden makkelijker maken

Met de SEBA krijgt u maximaal € 5000 subsidie bij de aanschaf van een volledig elektrische bedrijfswagen. De subsidie voor elektrische bedrijfswagens is in het leven geroepen naar aanleiding van een afspraak in het klimaatakkoord waarbij ca. 30 steden een emissievrije zone voor stadslogistiek krijgen. De overheid wilt de overstap naar elektrische bedrijfswagens makkelijker maken. Dit doen ze door middel van het bieden van deze subsidie.

Voor de de subsidie gelden de volgende voorwaarden:

  • Het gaat om een volledig elektrische bedrijfswagen zonder uitstoot
  • De subsidie bedraagt 10% van de aanschafwaarde met een maximum van € 5.000,-
  • De aanschafwaarde van het voertuig is minimaal € 20.000,- (ex.btw)
  • Het gaat om een lichte of zware bedrijfsauto tot 4.250 kg (N1 & N2 bedrijfsauto’s)
  • De bedrijfsauto heeft een actieradius van minimaal 100 kilometer

Deze subsidie is dus ideaal als u van plan bent om (in de toekomst) uw bedrijfswagens te verduurzamen. De subsidie kan aangevraagd worden vanaf 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025. Er zal per jaar een maximaal budget voor deze regeling beschikbaar zijn.

Bent u op zoek naar een elektrische bedrijfswagen? Bekijk dan eens onderstaande Nissan E-NV200. Ook kunt u contact opnemen met onze verkoopadviseurs voor een scherp voorstel op maat!

HomeSubsidie elektrische bestelauto