Mitsubishi ASX

De nieuwe generatie ASX

Design


Het 'Dynamic Shield' aan de voorzijde maakt de nieuwe ASX herkenbaar. Dat maakt hem zowel robuust als dynamisch. Uiteraard ontbreekt het iconische Mitsubishi-logo met de drie diamanten niet. De flanken van de auto verbinden het vloeiende silhouet met een brede, hoge schouderpartij. Dat geeft de nieuwe ASX een sportieve en wendbare uitstraling. De velgen van 17 of 18 inch onderstrepen het krachtige postuur van de ASX.

De sportieve veelzijdigheid van het ontwerp wordt extra benadrukt door de achterzijde van de ASX. Zowel de koplampen als de achterlichten zijn herkenbaar aan hun onderscheidend vormgegeven LED-lampen.

Aandrijving


De nieuwe generatie ASX biedt keuze uit een reeks geavanceerde en geëlektrificeerde krachtbronnen, van superzuinig tot zeer krachtig, in lijn met de wensen van de Europese SUV-rijders.

1.0L MPI-T

De basismotor is een innovatieve driecilinder 1,0-liter turbobenzinemotor gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

1.3L DI-T (Mild Hybrid)

Voor rijders op zoek naar extra prestaties is er een 1,3-liter beniznemotor met directe injectie en turbo in combinatie met Mild Hybrid-technologie. De startmotor/generator is verbonden met een 12-Volt lithium-ion batterij. Het systeem wint energie terug tijdens het vertragen en afremmen. Naar keuze wordt deze aandrijving geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische versnellingsbak met dubbele koppling en zeven versnellingen (7DCT).

Full Hybrid

The nieuwe ASX-generatie is de eerste Mitsubishi in Europa die geleverd wordt met een Full Hybrid-aandrijflijn (HEV). De 1,6-liter motor werkt samen met twee elektromotoren. De wielen worden aangedreven via een slimme, automatische multi-mode-transmissie die op meerdere manieren deze motoren kan laten samenwerken voor een optinmaal rendement.

Plug-in Hybrid

De topversie is de ASX met een geavanceerde Plug-in Hybrid-aandrijving (PHEV). Het is een 1,6-litter benzinemotor gekoppeld aan twee elektrische motoren en een 10,5 kWh-batterij. De Alliantie biedt als enige deze aandrijflijn aan op een B-segment SUV. Hiermee geeft Mitsubishi een vervolg aan de PHEV X SUV trend die met de Outlander PHEV en Eclipse Cross PHEV is ingezet.

De ASX in het kort:

  • In de showroom vanaf maart 2023
  • Ook verkrijgbaar als Mild Hybrid, Hybrid en Plug-in Hybrid
  • Keyless Operation System
  • Smartphone-link Display Audio (SDA)
  • Climate control
  • Apple CarPlay® als Android Auto™
  • Traffic Sign Recognition
  • Cruise Control
  • Parkeersensoren
  • Achteruitrijcamera
Disclaimer

Alle rechten voorbehouden. Typefouten voorbehouden. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijke auto. Vraag naar de voorwaarden.

HomeMitsubishiActiesMitsubishi ASX