Laadpas bij een elektrische auto 13 december 2021

Laadpas

Om een elektrische auto op te laden bij openbare laadpunten heeft u een laadpas nodig. Hiermee kunt u zich identificeren zodat de laadpaal beheerder automatisch de laadkosten in rekening kan brengen. De meeste laadpassen werken zowel in binnen- als buitenland en de passen worden aangeboden met een laag starttarief en een hoger tarief per kWh stroom, maar in sommige gevallen ook andersom.

Aanbieders van laadpassen zijn er inmiddels in overvloed en de tarieven en voorwaarden lopen behoorlijk uiteen. U kunt daarbij ook nog eens kiezen tussen laadpassen met of zonder abonnement. Onze verkoopadviseurs zijn gespecialiseerd in elektrische mobiliteit en kunnen u goed helpen bij het maken van de juiste keuze voor een laadpas.

Laadpas zonder abonnement

Als u niet zo vaak laadt bij een (semi-)publieke laadpaal, dan kunt u het beste een laadpas zonder abonnement nemen. U betaalt dan een starttarief per laadsessie, maar geen vast bedrag per maand.

Laadpas met abonnement

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een laadpas mét abonnement. Dit is vooral handig als u vaak laadt bij een openbare laadpaal. Een abonnement is rendabel vanaf zo’n achttien openbare laadsessies per maand. Ook hierin geldt dat de tarieven per laadpaalexploitant verschillen. Hierin adviseren wij u graag.

Ontdek hier alle voordelen van elektrisch rijden, of bekijk hier ons aanbod.

HomeZakelijk nieuwsLaadpas bij een elektrische auto