De 9 meest gestelde vragen over de Nissan ARIYA 4 augustus 2022

Ariya

Met de komst van Nissan’s nieuwe, 100% elektrische Ariya komen ook een aantal vragen. Wij geven daar antwoord op!

1. WAT ZIJN DE PRESTATIES VAN DE NISSAN ARIYA?

 De Nissan ARIYA levert een gecombineerd rijbereik volgens de WLPT-norm tot 400 km (voor de ARIYA 63 kWh-versie) en tot 533 km (voor de ARIYA 87 kWh-versie).

2. HOEVEEL KILOMETER KAN EEN NISSAN ARIYA RIJDEN OP 1X VOLLEDIG OPLADEN?

Afhankelijk van de versie die u kiest, kan de Nissan ARIYA tot wel 533 km rijden met een volledig opgeladen batterij.

3. IS HET OPLADEN VAN EEN NISSAN ARIYA GOEDKOPER DAN TANKEN?

Uw Nissan ARIYA volledig thuis opladen kost circa 15 tot 20 euro voor een volledig volle batterij bij een specifiek huistarief van 25 ct/kWh. En als u profiteert van een lager nachttarief, dan is het nog goedkoper. Vergelijk dat met de kosten van een volle tank benzine of diesel en het wordt direct duidelijk wat u bespaart.

4. WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE VOORDELEN RIJDEN MET DE NISSAN ARIYA?

U hoeft ook geen rekening meer te houden met alles wat er bij een benzinevoertuig verder nog komt kijken. Geen olie verversen of emissietesten meer. Afstellen van de motor? Dat behoort nu tot het verleden. Stoppen bij het benzinestation? Dat is niet meer nodig, tenzij uw ramen schoongemaakt moeten worden. Afhankelijk van uw locatie kunt u ook in aanmerking komen voor belastingvoordelen en andere stimulansen waarmee u geld terug kunt krijgen. De Nissan ARIYA is ook de ultieme uitingsvorm van Nissan Intelligent Mobility met onze meest geavanceerde technologie voor elektrisch vermogen, rijassistentie, veiligheid en connectiviteit (inclusief stembediening en integratie met uw smartphone en smart home).

5. WAAR KAN IK MIJN NISSAN ARIYA OPLADEN?

De Nissan ARIYA kan op talrijke plekken worden opgeladen, van een speciale wallbox bij u thuis tot vele openbare laadstations die onderdeel zijn van uitgebreide netwerken.

6. KAN IK MIJN NISSAN ARIYA OPLADEN BIJ ELK LAADSTATION?

Ja. Er zijn diverse types openbare laadpunten waar u de Nissan ARIYA kunt opladen. U kunt openbare laadstations selecteren waar AC type 2 opladen mogelijk is of, voor sneller opladen, zoeken naar CCS-laadstations.

7. WAAR KAN IK EEN KAART MET LAADPUNTEN VINDEN?

U kunt de dichtstbijzijnde laadstations snel en direct lokaliseren op de kaart van het touchscreen display in de Nissan ARIYA of op uw smartphone door middel van de NissanConnect Services App.

8. KOMT DE NISSAN ARIYA IN AANMERKING VOOR BELASTINGVOORDELEN?

Ja. De Nissan ARIYA kan in aanmerking komen voor lokale en nationale belastingvoordelen, afhankelijk van waar u woont. Bekijk de overheidswebsites voor een actueel overzicht.

9. HOE PRESTEERT DE NISSAN ARIYA BATTERIJ IN EEN WARMER KLIMAAT?

Voor betrouwbare prestaties in een warm en koud klimaat wordt de batterij van de Nissan ARIYA met vloeistof gekoeld en is hij voorzien van koelplaten, die de bedrijfstemperatuur van de batterij voortdurend optimaliseren. Het systeem helpt ook om de batterij te beschermen en optimale prestaties te behouden bij snelladen.

Meer weten?

Meer weten over de Nissan ARIYA, een proefrit óf een offerte aanvragen? Bekijk dan onze actiepagina of koms langs in één van onze showrooms.

HomeZakelijk nieuwsDe 9 meest gestelde vragen over de Nissan ARIYA