Hyundai maakt opladen van elektrische auto met groene stroom mogelijk 24 februari 2022

Om de overgang naar elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken, stelt Hyundai zijn klanten in de gelegenheid hun elektrische auto met groene stroom op te laden. Alle via Charge myHyundai uitgevoerde laadsessies worden gecompenseerd met 100 procent groene windenergie. Daarvoor gaat Hyundai gebruikmaken van de diensten van e-mobility serviceprovider Digital Charging Solutions (DCS). Hiermee is Hyundai een van de eerste autofabrikanten ter wereld die openbaar groen opladen aanbiedt.

Berijders van een elektrische Hyundai die gebruikmaken van Charge myHyundai profiteren volop van de nieuwe dienst. Charge myHyundai biedt de gebruiker toegang tot meer dan 230.000 laadpunten in 29 Europese landen. Met de bijbehorende Charge myHyundai-app kan de berijder zoeken naar oplaadpunten, diverse filteropties toepassen (zoals type stekker, laadsnelheid, toegangstype) en in real-time updates ontvangen over laadtarieven en de beschikbaarheid van laadpunten.

Groene stroom is elektriciteit die is opgewekt uit bronnen van duurzame energie, zoals windenergie, waterkracht en zonne-energie. Om te kunnen garanderen dat duurzaam opladen ook daadwerkelijk duurzaam is, claimt Hyundai elke groene oplaadbeurt met een Garantie van Oorsprong (GO). Met dit bewijsstuk kunnen energieleveranciers aantonen dat hun groene energie op een duurzame manier is opgewekt. GO’s worden uitgegeven door landelijke instanties die de aanvraag beoordelen.

‘Hyundai is een van de eerste autofabrikanten die openbaar groen opladen aanbiedt in Europa’, zegt Michael Cole, President en CEO van Hyundai Motor Europe. ‘Door energie uit hernieuwbare bronnen te integreren in Charge myHyundai, draagt Hyundai bij aan schone en duurzame mobiliteit voor iedereen. Dit garandeert een gezonde toekomst voor toekomstige generaties en dat is helemaal in lijn met onze visie Progress for Humanity.’

Digital Charging Solutions ontwikkelt laadoplossingen voor autofabrikanten en wagenparkbeheerders en is daarmee een van ’s werelds belangrijkste aanjagers van de transitie naar elektromobiliteit. De diensten van DCS maken opladen aan laadstations gemakkelijk, veilig en comfortabel en bieden gebruikers van Charge myHyundai toegang tot meer dan 300.000 oplaadpunten in 29 Europese landen.

‘Digital Charging Solutions heeft de ambitie om elektrisch rijden vooruit te helpen en duurzame mobiliteit te stimuleren’, zegt Jörg Reimann, CEO van Digital Charging Solutions. ‘Door te werken met “GO”-certificaten garanderen we dat 100 procent van de verbruikte energie tijdens elk laadproces als elektriciteit van Europese windturbines aan het elektriciteitsnet wordt geleverd. Dat maakt de vraag naar groene stroom zichtbaar op de markt en helpt de weg naar duurzame mobiliteit verder vrij te maken.’

Charge myHyundai-gebruikers hebben eenvoudig toegang tot laadstations met de Charge myHyundai-oplaadkaart of de Charge myHyundai-app. Met de Charge myHyundai-app ontvangen Hyundai-rijders actuele informatie over de dichtstbijzijnde laadpunten onderweg en kunnen ze eenvoudig opladen in binnen- en buitenland met één enkel contract via e-roaming. Er zijn geen aanvullende contracten met andere providers nodig, omdat betalingen via één maandelijkse factuur worden gedaan. Alle laadsessies en facturen zijn in te zien in de app en in een persoonlijke omgeving op de Charge myHyundai-website. Daarnaast profiteren Charge myHyundai-gebruikers van aantrekkelijke tariefpakketten.

Een bijkomend voordeel is dat Charge myHyundai-gebruikers toegang hebben tot IONITY, Europa’s meest toonaangevende en krachtigste laadnetwerk voor elektrische auto’s. Het opladen van een elektrische Hyundai als de IONIQ 5 of KONA Electric langs Europese snelwegen wordt daarmee nog eenvoudiger. Het netwerk maakt gebruik van 100 procent hernieuwbare energiebronnen waardoor bestuurders van een elektrische auto niet alleen volledig emissievrij maar ook CO2-neutraal kunnen reizen.

Omdat de laadpunten van IONITY een toplaadvermogen van 350 kW hebben, ondersteunen die de 800V-batterijtechnologie van de IONIQ 5. Hiermee is deze elektrische Hyundai in 18 minuten weer tot 80 procent van de batterijcapaciteit op te laden. Bovendien levert 5 minuten opladen al 100 kilometer rijbereik op. Is de batterij helemaal vol, dan bedraagt de actieradius tot wel 481 km (volgens WLTP).

Charge myHyundai is beschikbaar voor Hyundai-rijders van batterij-elektrische (BEV) en plug-in hybride (PHEV) modellen, zoals de IONIQ 5, KONA Electric, IONIQ Electric, TUCSON Plug-in Hybrid, SANTA FE Plug-in Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid. Charge myHyundai is behalve in Nederland beschikbaar in nog eens veertien Europese landen: Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Polen, Slowakije, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

In 2040 wil Hyundai zijn wereldwijde auto-line-up volledig geëlektrificeerd hebben en streeft daarmee naar een marktaandeel van 8 tot 10 procent van de wereldwijde EV-markt. Vóór 2045 wil Hyundai zelfs volledig CO2-neutraal zijn. Daarom stopt Hyundai vanaf 2035 in Europa met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren. Vanaf dat moment is er alleen nog maar te kiezen uit modellen met een batterij-elektrische of waterstof-elektrische aandrijflijn. Het streven naar CO2-neutraliteit is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: schone mobiliteit, een nieuwe generatie platforms en groene energie.

Hyundai stelt alles in het werk om de uitstoot van koolstoffen en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen terug te dringen en wil uiterlijk in 2050 voor zijn gehele energieverbruik hernieuwbare energie gebruiken. Daarom heeft Hyundai zich aangesloten bij RE100 (Renewable Energy 100 Percent). Dit wereldwijde initiatief brengt honderden ambitieuze bedrijven samen die streven naar het gebruik van 100 procent hernieuwbare energie. In totaal treden vijf aan Hyundai Motor Group gelieerde ondernemingen toe tot RE100. Zo zal de Tsjechische fabriek van Hyundai Motor Manufacturing later dit jaar als eerste productiefaciliteit van het concern gebruikmaken van hernieuwbare energie.

HomeHyundaiNieuwsHyundai maakt opladen van elektrische auto met groene stroom mogelijk