Hyundai en Shell sluiten nieuwe overeenkomst om samenwerking op gebied van Clean Energy Solutions 19 maart 2021

Hyundai heeft opnieuw een vijfjarige wereldwijde samenwerkingsovereenkomst getekend met Shell. Deze keer ligt het accent op schone mobiliteit. De ondertekeningsceremonie in de Hyundai Motorstudio Goyang in Korea vond online plaats.

‘Onze samenwerking moet positief bijdragen aan de overstap naar schone mobiliteit en oplossingen waar iedereen van kan profiteren’, vertelt Un Soo Kim, Senior Vice President en Head of Global Operations Division van Hyundai Motor Company. ‘Met Shell kunnen we onze sterke positie in de auto-industrie consolideren en onze transitie naar aanbieder van slimme mobiliteitsoplossingen voortzetten.

Accent op schone energie en reductie CO2

Met deze nieuwe overeenkomst, die loopt tot 2026, verlengen de partners hun samenwerking al voor de vierde keer. Deze keer ligt het accent op schone energie en de reductie van CO2-emissie, als proactieve reactie op de ontwikkelingen in de markt. Hyundai wil milieuvriendelijker en duurzamer produceren en zijn ontwikkeling tot een aanbieder van slimme mobiliteitsoplossingen voortzetten. Shell breidt zijn rol uit als aanbieder van schonere mobiliteitsoplossingen voor Hyundai.

‘Snellere ontwikkeling van de mobiliteitssector naar netto CO2-neutraliteit heeft juist nu pioniers nodig die willen samenwerken om de voorwaarden te scheppen voor een toekomst met schonere energie’, zegt Carlos Maurer, Executive Vice President van Shells Global Commercial Business. ‘We kunnen de dienstverlening van Hyundai het best versterken door toepassing van onze expertise op het gebied van laaddiensten voor elektrisch aangedreven voertuigen en onze diepgaande kennis op basis van het contact met automobilisten, dat we dagelijks in onze meer dan 46.000 verkooppunten wereldwijd hebben.’

De samenwerking richt zich op gezamenlijke projecten in deze nieuwe richting, onder meer in de vorm van een plan om nieuwe diensten te ontwikkelen voor aanbieders van mobiliteitsdiensten, vooral in Azië. Beide bedrijven bespreken samenwerkingen voor energieleverantie, zoals laaddiensten voor batterij-elektrische en waterstof-elektrische voertuigen.

Wederzijdse toewijding

De kern van de brede relatie tussen Hyundai en Shell is de wederzijdse toewijding aan technologie om de energietransitie te realiseren. Met de wereldwijde samenwerkingsovereenkomst handhaaft Hyundai zijn aanbeveling van Shell-smeermiddelen aan zijn dealers en servicepartners wereldwijd. Hyundai en Shell hebben al gezamenlijke ontwikkelingsprogramma’s voor onder meer smeermiddelen waarmee Hyundai de motoren in zijn auto’s af fabriek voorziet en die voldoen aan de specifieke vereisten van Hyundai. De samenwerking kan zich dus uitbreiden naar de ontwikkeling van zogenoemde e-Fluids, smeermiddelen voor elektrische voertuigen.

Shell, wereldwijd al veertien opeenvolgende jaren Hyundai’s belangrijkste leverancier van smeermiddelen, zet ook de samenwerking met Hyundai Motorsport in het FIA World Rally Championship (WRC) voort. Het WRC is immers dé proeftuin voor de ontwikkeling van geavanceerde smeermiddelen. Het Hyundai Shell MOBIS World Rally Team is een van de grote kanshebbers op de WRC-wereldtitel.

HomeHyundaiNieuwsHyundai en Shell sluiten nieuwe overeenkomst om samenwerking op gebied van Clean Energy Solutions